Farnost sv. Jiří - spravovaná FATYMem Vranov n. D. - www.fatym.com

Mládeži, jak jsme na tom?

14. 2. 2014 10:04
Rubrika: Zajímavé

Po letech jsem se podívala na blog naší farnosti na signálech - poslední příspěvek z roku 2009. Nějaká chyba?

Ne, spíš to bude vývoj, možná vývoj ne zrovna k lepšímu.

Hlavní "aktivistky" přispívající na signály - DaTerFa a Silvie se odstěhovaly a mladí, kterých je u nás jak šafránu nejsou aktivní na signálech - Facebook je atraktivnější. Sama za sebe musím přiznat, že fb taky používám daleko více.

Napadá mě, můžu přeci holky pozvat na signály a pokusit se znovu rozjet společnou aktivitu na signálech... Ale k čemu? K čemu je potřeba aktivita na signálech, když schází aktivita mladých ve farnosti? (Založila jsem skupinu na fb, když tam jsou všichni mladí, kteří se občas objeví u nás v kostele, ale ani tato aktivita zatím nepřinesla nic)

Sama teď ve farnosti jsem minimálně, třetím rokem studuji v Brně, ale vím, že chci patřit do této farnosti, i když to vypadá, že pro některé jsem jen hostem... Proto se ptám, jak probudit život mladých ve farnosti? Napadá mě, až budu zas jen ve Štítarech, rozjedu aktivity s mladými a s dětmi a zas to začne žít... Je to reálné? Snad ano, Věřím, že Pán si kroky nás všech povede k Němu, k Jeho chvále a k tomu si dokáže použít kohokoli. Kéž se Jím necháme vést...

Zobrazeno 958×

Komentáře

mikeila

Ráda podpořím modlitbou.

LuRuTer

Díky, Míšo! Ať se Ti daří s Boží pomocí ve všem... ;)

mag

Mám z tebe Luci velkou radost. Ne stýskání, ale práce (a hlavně je potřeba se za všechny modlit). Je těžké být Pánu Bohu věrný, když rodiče i mnozí kolem jsou nevěrní a semínko víry je u většiny velmi malinké. Musím přiznat, že přestože jsem byla proti fejsbuku, je mi teď mnohem, mnohem milejší. Zatím se tamější provozovatelé chovali tak, že nebylo potřeba s nimi řešit proč mi zablokovali účet a ani po několika upozorněních s tím nic neudělali. Myslím, že je dobré mít i křesťanskou stránku právě tam.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková