Farnost sv. Jiří - spravovaná FATYMem Vranov n. D. - www.fatym.com

Vranovská porta

6. 7. 2009 14:19
Rubrika: Zajímavé

...

            Vranovská porta se tento rok pořádala již po desáté v neděli 21. 6. 2009 ve 14:00 hodin ve Vranově nad Dyjí – jako obvykle. Představilo se na ní několik schól z farností Vranovsko-Znojemska. Letos se jich zúčastnilo osm.

             Jako první se nám představila schóla s názvem „Červená Růže“ ze Šatova. Druhá zazpívala scóla ze Štítar s názvem „Hlas Štítarat“, která jako jediná měla dirigentku. Jako třetí vystoupila schóla Svatého Bartoloměje z Blížkovic. Tato schola už má i CD nahrávky, které si můžete poslechnout na: JukeBox TV-MIS.cz. Čtvrtá schóla s názvem „Paprsek“ je z Lančova. Ta na portě ještě nikdy nechyběla. Jako další – pátá – byla „kdoucovská schóla“. A pak byla přestávka, během níž jsme se rozloučili s cyklopoutníky vyrážejícími do - FATYMem adoptované farnosti - Jeníkov v severních Čechách. Po přestávce nám zazpívala schóla z Olbramkostela. Po té vystoupila schóla z Kuchařovic. A poslední byla ze Znojma-Přímětic – tato schola pořádá i dobročinné koncerty. Každá ze schól zazpívala dvě písně. Pak následovalo závěrečné hodnocení, pod vedením pana doktora Františka Malého, který má s vedením schól jistě velké a bohaté zkušenosti. Každá ze schól obdržela pohár, který nám slavnostně předávali naši otcové.

               Na závěr nám všem otec Milan udělil požehnání.

 

                Pořadateli P. Milanovi Plíškovi (Vranovskému víceděkanovi) a P. Markovi Dundovi ze srdce děkujeme.

 

 

 

...

Zobrazeno 720×

Komentáře

Silvie Gáfriková

Skvělý článek.. :)

Dana Kopečková (DaTerFa)

Jojo. bylo tam fajn. To byla zatím asi nejlepší porta za tu dobu, co tam jezdíme. Škoda, že jsi nejela s námi, bylo by ještě více srandy. :-D

lemar

docela to ujde ale CMD.. ale bylo tam celkem fajn až na pár lidišek ktery mne vitáčely

Dana Kopečková (DaTerFa)

A čímpak Tě Leni vytáčeli? A kdo vlastně? :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková